Ontdek Suriname

Suriname is het meest bosrijke land ter wereld. Met een bosbedekking van meer dan 93% doet het zichzelf wereldwijde eer aan. Deze natuur komt met een rijkdom aan biodiversiteit en ecosystemen (van savannes tot jungle tot zwampen) waar de natuurliefhebber voluit aan zijn of haar trekken komt. Gecombineerd met de samensmelting van culturen enerzijds, en het behoud van eeuwenoude tradities anderzijds, is Suriname ook een culturele ervaring die uniek is. Wandelend door de straten in de enige stad van het land treffen historie en toekomst elkaar. Niet voor niks is Paramaribo opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Kortom, Suriname heeft van alles te bieden op het gebied van natuur, cultuur, cuisine en avontuur. Adressen die u kunt gebruiken voor inspiratie zijn te vinden bij:

Suriname Hospitality and Tourism Association – SHATA
De SHATA is een initiatief vanuit de private sector waarin ondernemers uit de toerisme en hospitality zijn verenigd. Op hun website vindt u informatie over hotels, horeca en tourbedrijven die u het land beter leren kennen.
Zie: http://www.shata.sr/en/members/  

SHATA
Kristalstraat 1
Paramaribo
Telefoon:        +597 710 0823
Email:              info@shata.sr