COVID-19 en reizen naar Suriname tijdens de lock down

12 februari 2021
COVID-19 en Repatriëring naar Suriname

COVID-19 (Corona virus)
Voor het laatste nieuws over de COVID-19 maatregelen in Surinaamse verwijzen wij u naar de website van het Bureau Openbare Gezondheidszorg SURINAME 

Reizen naar Suriname
21 december 2020 - Stopzetting commerciële vluchten.
23 november 2020 – partiele openstelling luchtruim.
14 maart 2020 – “total lock down” luchtverkeer.

Als gevolg van de stopzetting van de commerciële vluchten naar Suriname op 21 december jl. heeft u tot nader order wederom toestemming nodig van de afdeling Consulaire Zaken (Conza) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, in Paramaribo.

Regels en procedures
Om te weten te komen hoe, waar en wanneer u het een en ander in orde dient te maken, is het uitermate belangrijk dat u de regels en procedures raadpleegt, klik op BOG Suriname

Check list
Wat zult u in het kort moeten regelen?

  • Toestemming/plaatsing op een vlucht aanvragen via email naar Conza - conza@gov.sr - met toevoeging van de nodige bewijsstukken d.w.z. u moet kunnen aantonen dat u aan alle voorwaarden voldoet
  • Een online visumaanvraag, indien u visumplichtig bent (VFS GLOBAL ); voor andere personen geldt het bewijs dat men in Suriname woont (Surinamer of ingezetene).
  • Een afspraak voor een PCR test. U dient een negatief testresultaat te hebben
  • Een quarantaineverblijf van 07 dagen op eigen kosten
  • Een geldige zorgverzekering of reisverzekering (voor niet-ingezetenen) met een COVID-19 dekking

Opmerking:
Thuisquarantaine is niet vanzelfsprekend. U heeft uitdrukkelijke en separate goedkeuring van het BOG nodig voordat u afreist naar Suriname en zal tevens moeten kunnen bewijzen dat u een beveiligingsbedrijf heeft ingehuurd voor 7 (zeven) dagen.

Op de dag van vertrek
Personen die toestemming hebben verkregen om af te reizen worden ter voorkoming van enig ongerief gevraagd om alle bewijsstukken uitgeprint mee te nemen naar Schiphol.

Transport vanaf de internationale luchthaven in Suriname
Het transport van de luchthaven naar de accommodatie zal ook gecontroleerd geschieden. Bij quarantaine in een SHATA accommodatie zal dat verzorgd worden door de SHATA accommodatie. In geval van thuisquarantaine kan de reiziger alleen opgehaald worden door een bij Luchthavenbeheer geregistreerde taxibedrijf. In beide gevallen zijn de kosten voor rekening van de reiziger.
Bron: BOG Suriname

WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN